Blogi

Verkkokurssilta eväitä korkeakoulujen saavutettavuuden kehittämiseen

Verkkokurssilta eväitä korkeakoulujen saavutettavuuden kehittämiseen

Suomen ensimmäinen korkeakoulutuksen saavutettavuutta käsittelevä verkkokurssi on juuri käynnistynyt. Olen iloinen siitä, että minulla on ollut mahdollisuus olla mukana kurssin sisällön suunnittelussa ja toteutuksessa. Lisäksi olen toinen kurssin vastuuopettajista.

Kyseessä on pilottikurssi, joka toteutetaan osana valtakunnallista OHO-kärkihanketta. Kolmen kuukauden pituisella ja viiden opintopisteen laajuisella kurssilla käsitellään kaikkiaan kahdeksaa saavutettavuuden osa-aluetta. Niitä ovat esimerkiksi fyysinen ympäristö, digitaalinen saavutettavuus, viestintä sekä opiskelijavalinnat.

Sisältö suunniteltiin sillä ajatuksella, että opiskelija saa yleiskuvan yhdenvertaisen toimintaympäristön osa-alueista ja niiden muodostamasta kokonaisuudesta, sekä ymmärtää niiden merkityksen korkeakoulukontekstissa.

Vaikuttaa siltä, että tällaiselle kurssille on tarvetta, sillä mukaan on ilmoittautunut lähes 100 opiskelijaa. Siitä huolimatta, että kyseessä on itse asiassa melko työläs kurssi; yksi opintopiste vastaa keskimäärin 27 tunnin työpanosta.

Vastaavanlaisella konseptilla olisi mahdollista järjestää eripituisia verkkokursseja tai webinaareja lukemattomista eri näkökulmista esteettömyyteen ja saavutettavuuteen liittyen.

Saapa nähdä, mitä tässä vielä keksitään – hankkeen puitteissa tai sen jälkeen 🙂

Jaa somessa

Lisää blogikirjoituksia