Blogi

Mikä Accessia Consulting?

Hyvä lukija,

Haluan tässä kirjoituksessani avata sitä, mikä yritys on Accessia Consulting. Mikä on sen missio ja visio? Miksi olen sen perustanut ja mitä sillä tavoittelen? Ja ennen kaikkea: miten me -minä ja kollegani sekä erittäin kattava verkostoni- voisimme sinua, yritystäsi, työnantajaasi ja / tai verkostoasi auttaa menestymään paremmin?

Accessia Consultingin perustamisen taustalla on ajatus siitä, että meitä ihmisiä on joka lähtöön, mutta siitä huolimatta tai juuri siksi olemme kaikki samanarvoisia. Tästä lähtökohdasta vallitsee yhteiskunnassamme periaatteessa laaja yhteisymmärrys, ja syrjinnän kieltää jo lakikin. Käytännön tasolla tilanne on jo hieman toinen.

Näkemykseni mukaan esteettömyys liittyy hyvin moneen teemaan: rakentamiseen, arkkitehtuuriin, asumiseen, matkailuun, liikenteeseen ja liikennevälineisiin, matkailuun, majoitus- ja ravintolatoimintaan, kaupunkisuunnitteluun, viestintään sekä erilaisten palveluiden saatavuuteen, tarjontaan, toteuttamiseen ja sitä kautta asiakkaan palvelukokemukseen. Ja moneen muuhun asiaan.

Edellä oleva listaus kuvaa hyvin siitä, kuinka monimuotoisesta ilmiöstä on kysymys ja kuinka erilaisissa asioissa ja olosuhteissa esiintyviin käytännön tilanteisiin siinä törmätään.  Uskon, että juuri ilmiön ja toisaalta myös kohderyhmän monimuotoisuuden vuoksi yritykset ja muut palveluntarjoajat eivät ole vielä toden teolla heränneet esteettömyyden ja saavutettavuuden mahdollisuuksiin ja liiketoimintapotentiaaliin. Varsinkin, kun ei ole ollut ketään, jolta voisi kysyä asiantuntija-apua. No nyt on.

Accessia Consulting on perustettu etsimään ja löytämään ratkaisuja juuri näihin kysymyksiin. Konsultoimalla, kouluttamalla ja kartoittamalla, niin rakennettua ympäristöä kuin asiakaspalveluprosessejakin. Tekemään maailmasta paremman.

Meillä on ollut ilo olla mukana jo useissa esteettömyyttä ja saavutettavuutta parantavissa hankkeissa. Muun muassa Metsähallitus on iloksemme panostanut viime aikoina paljon esteettömien liikuntaelämysten tarjoamiseen. Saimme olla mukana konsultoimassa Hossan kansallispuiston esteettömiä palveluja ja erityisesti sen esteetöntä luontopolkua.

Jaa somessa

Lisää blogikirjoituksia