Blogi

Tampere tähtää yhdenvertaisuuden pääkaupungiksi

Tampereen vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkihaun kantavana teemana on yhdenvertaisuus.

Tampere haluaa kehittyä yhdenvertaisuuden pääkaupungiksi Suomessa vuoteen 2026 mennessä. Erilaisia yhdenvertaisuutta edistäviä tekoja toteutetaan teemalla ”Tampere. Yhdenvertaisesti sinun”. Pyrkimyksenä on tehdä Tampereesta entistäkin parempi paikka asua, elää ja tehdä töitä.

Esimerkiksi syyskuussa 2020 Tampereella järjestetään Accessible Arts and Culture 2.0 -tapahtumakokonaisuus, joka edistää yhdenvertaisuutta ja esteettömyyttä taiteen ja kulttuurin keinoin.

Tapahtumien yhdenvertaisuutta pyritään edistämään kouluttamalla tapahtumajärjestäjiä tapahtumien esteettömyydestä ja saavutettavuudesta.

Kanadalainen kaupunkikehittäjä Gil Penalosa arvioi kaupunkeja sillä perusteella, miten niissä kohdellaan kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia asukkaita, kuten lapsia, vanhuksia ja vammaisia.

Penalosan kehittämä 880-filosofia lähtee siitä, että kaikille hyvä kaupunki sopii yhtä hyvin 8-vuotiaalle kuin 80-vuotiaalle ja siksi kaupungit tulisi suunnitella tästä lähtökohdasta. Filosofian mukaan ihmiset ja heidän hyvinvointinsa ovat aina kaupunkikehittämisessä etusijalla.

Miten sinun kotikaupunkisi edistää yhdenvertaisuutta?

Jaa somessa

Lisää blogikirjoituksia