Vastikään uutisoitiin tutkimuksesta, jonka mukaan ulkomaalainen nimi heikentää mahdollisuuksia päästä työhaastatteluun.
Vuonna 2018 Taloustutkimuksen toteuttaman kyselyn vastaajista 18% kertoi tulleensa työtä hakiessaan syrjityksi ikänsä vuoksi.
Vammaisten työmarkkina-asemasta olen joskus blogannut itsekin.
Samaan aikaan meillä puhutaan työllisyysasteen nostamisesta ja siitä, että tavoitteen toteutumiseksi tarvitaan kaikki liikenevät käsiparit töihin, työntekijän taustasta riippumatta.
Työllisyysaste 75% on nykyisessä hallitusohjelmassa julkilausuttu tavoite, mutta sen laatijat voivat vain rajallisesti vaikuttaa tavoitteen toteutumiseen. Siihen tarvitaan muun muassa yritysten apua.
Haluaisin oppia ymmärtämään paremmin, mistä tämä homma kiikastaa. Tällöin päästäisiin keskustelemaan niistä toimenpiteistä, joita asian ratkaisemiseksi tarvitaan.
Oma veikkaukseni on, että päällimmäinen tunne on epätietoisuus, ja siitä kumpuava pelko. Kun pelko on riittävän suuri, me kiellämme koko asian olemassaolon.
Älä pelkää, työnantaja. Kerro, montako paikkaa sulla on auki, niin etsitään yhdessä sulle niihin sopivat tekijät. Kyllä heitä löytyy, kun heille annetaan mahdollisuus näyttää oma osaamisensa.